pauză

Azi toți suntem ocupați. Mult prea ocupați și mereu grăbiți. Grăbiți și stresați. Stresați de treburile și de grijile de zi cu zi. Toată lumea are o monotonie zilnică. Toată lumea are de mers undeva, școală sau job, și în funcție de asta își organizează restul timpului. Suntem prea ocupați să excelăm la școală, să ne facem treaba bine la job, să ne achităm facturile, să să și iar să și aia uităm de noi.

A post shared by C R I S T I N A (@soopertina) on

Nu mai avem timp de noi și de lucrurile care ne fac fericiți. Nu mai vedem frumusețea lucrurilor, nu ne mai bucurăm de lucrurile cu adevărat importante. Vrem să adunăm cât mai multe lucruri scumpe și le ignorăm pe cele mărunte, dar calitative. Nu mai știm cum arată/se simte fericirea adevărată. Nu știm când să spunem stop, să luăm o pauză și să avem grijă de noi, să ne relaxăm.

Știu că s-a dus deja rapița, dar mai aveam poza asta la care nu puteam să renunț.

A post shared by C R I S T I N A (@soopertina) on

Când ne gândim la relaxare, ne gândim la o ieșire cu prietenii, mersul la un film sau, mai grav, o zi la mall. Da, e plăcut să te vezi cu prietenii, nimic rău în asta. Mersul la film/vizionarea de filme este una dintre activitățile mele preferate. Dar chiar și așa, tot pe bulevardele cu trafic greu te enervezi până ajungi la locul cu pricina, tot pierzi metroul, tot leșini de cald și de mirosuri în ratb sau dai de un taximetrist care ascultă manele și nici nu are să-ți dea rest, ca să te fure.

Și ajungi în cafenelele unde muzica e atât de tare încât abia vă înțelegeți între voi și mai e și prea mult fum. De ieșitul la mall ce să mai zic?! Toată lumea e acolo, aglomerație, stai la coadă la cabina de probă, ba nu găsești mărimea potrivită și te oftici, ba ajungi acasă și îți dai seama că ai cheltuit mai mult decât ar fi trebuit și ai cumpărat lucruri de care nici nu aveai nevoie. Și te dor și picioarele de zici că-ți pică. Ne mințim că ne relaxăm, când de fapt ne consumăm mai mult și mai mult.

A post shared by C R I S T I N A (@soopertina) on

Pentru mine, cea mai bună metodă de relaxare este să plec undeva în afara orașului. Nici nu contează unde sau cît de departe, atâta timp cât poate să mă rupă de tot. Uneori e bine să dai snooze treburilor care așteaptă să fie rezolvate și să te abați puțin de la drumul tău până într-un loc în care aerul e mai curat. Poate fi un câmp plin de rapiță sau maci (că tot a fost/este sezonul), poate fi o plajă pustie sau un vârf de munte, o pădure sau malul unui râu. Un loc simplu, dar care te face fericit și unde uiți de aglomerația orașului, de problemele care te apasă, de toate răutățile și te trezești cu un zâmbet până la urechi, fără motiv.

Din când în când fac asta, atunci când am un șofer “flexibil”, care nu refuză așa ceva. Nu de mult vă povesteam de o pădure. De data asta am ocolit drumul spre casă pe malul brațului Borcea. Da știu, nimic fancy, nimic interesant. Pajiște cât vezi cu ochii, Borcea care-și vede de drumul ei, pădurea de pe malul celălalt, animale care iau prânzul și copii care joacă fotbal pe arătură, nu care stau pe Facebook. Dar pentru mine a fost perfect. Atâta timp cât sunt înconjurată numai de verde și pot să aud liniștea (da, și liniștea se poate asculta), nu-mi mai trebuie nimic. 5 minute aici și mă energizez suficient.

Eu vă sfătuiesc ca, din când în când, să luați o pauză de la stres, de la poluare, de la probleme, să luați o pauză de la oraș și să vă relaxați pe bune. Să stați pe spate pe iarbă, să priviți cerul, să mirosiți florile, să inspirați cât de mult aer curat puteți și să nu vă mai gândiți la nimic, NIMIC!

E mai bine decât o vacanță într-un alt oraș sau o altă țară. E mai bine decât orice… și apoi..

…apoi back to the jungle. Jungla plină de oameni grăbiți și încruntați…

Text înscris în concursul #TFB11 – un eveniment organizat de Foto Union,Eventur și Golf Hotel Pianu în care poți participa și tu. Detalii cu unclick aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s