50 de ani de Hagi

Daca te duci intr-o tara straina si intrebi oamenii de pe strada ce stiu despre Romania, majoritatea or sa spuna Hagi sau Nadia. Astea sunt numele care le tremura pe buze, iar noua ne tremura inima de fericire si de mandrie. Apoi mai sunt si aia care zic Dracula, Ceausescu sau chiar nimic. Dar nu ii condamnam.

hagi

Acum 50 de ani, la Constanta, se nastea cel care, mai tarziu, a fost supranumit Regele fotbalului romanesc: Gheorghe Hagi. La 10 ani a inceput sa joace fotbal la Farul Constanta, echipa alaturi de care a jucat pentru prima oara in Divizia A, asa cum era numita atunci. A jucat mai apoi la echipe precum Sportul Studentesc, Steaua, Real Madrid, Brescia Calcio, FC Barcelona, dar si la Galatasaray, echipa pe care a si antrenat-o in 2004-2005 si in 2010-2011.

La echipa nationala a Romaniei a fost convocat pentru prima data la varsta de 18 ani si a participat la 3 Cupe Mondiale ale Fotbalului si la 3 Campionate europene.

  • Cupa Mondiala:

– 1990-Italia;

– 1994-USA;

– 1998-Franta.

  • Campionatul European:

– 1984-Franta;

– 1996-Anglia;

– 2000-Belgia si Olanda.

In ’94 a uimit pe toata lumea cu golul marcat in meciul cu Columbia. Golul sau a fost declarat Golul Campionatului Mondial din USA.

La multi ani, Giga Hagi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s