Concert de harpa!..

Sambata, 6 noiembrie 2010, ne’am adunat la Galeriile de Arta “Lumina” din Fetesti, in jurul orei 17:30, pentru a asculta recitalul “Armonii de harpa si versuri pentru suflet”, sustinut de Asociatia Crestina “Daruieste’ti inima”.

Harpista Roxana Moisanu, a interpretat lucrari musicale de:

 • Alfonso X. “El Sabio”
 • Elton John
 • Ion Caianu
 • Joan Ambrosio Dalza
 • George Frideric Handel
 • Jean-Baptiste Krumpholtz
 • Ferenc Farkas

De asemenea, elevele Liceului Teoretic “Carol I” Fetesti: Lavinia Constandache, Cristina Vasile, Isabela Adamescu si Ana Nichiforov, au interpretat poezii precum: Nehotarare de Tudor Arghezi, Secrete si mistere de Alexandru Philippide, Inviere de toate zilele de Lucian Blaga, Parinte, unde sa te caut de Vasile Voiculescu, dar si cateva versuri ale regretatului Adrian Paunescu, recitate in memoria sa.

“Harpista Roxana Moisanu a absolvit Universitatea Nationala de Muzica, sub indrumarea renumitului professor Ion Ivan Roncea. In present, este harpista solista si sefa de partida in cadrul orchestrei Operei Nationale din Bucuresti, unde lucreaza de peste 10 ani. Povestea ei incepe la varsta de 12 ani, odata cu initierea in studiul muzicii, respectiv a harpei cu pedale, sub indrumarea profesoarei Ioana Brustur. Perioada liceului o introduce in lumea recitalurilor si a olimpiadelor nationale de muzica, unde castiga premii I si multe aprecieri positive, atat din partea membrilor juriilor, cat si a muzicienilor prezenti in salile de concert.”

Pentru a afla mai multe despre harpista Roxana Moisanu, accesati http://harpist.ro sau http://magicharp.info .

Este dezamagitor faptul ca, in rarele momente cand avem ocazia sa iesim din monotonia minunatului Fetesti prin intermediul unor evenimente culturale precum acesta, nu stim sa ne bucuram de ele asa cum ar trebuii. Profesorii, adultii in general, se plang ca tinerii din ziua de azi nu sunt interesati de cultura, ca pierd timpul… dar daca si ei fac acelasi lucru?!.. daca nici macar ei nu raspund unei astfel de invitatii?!… ce drept au sa ii judece pe cei care nu au fost invatati sa participe la astfel de venimente… dar totusi, o fac..

A fost o experienta noua, unica, care merita repetata..

Advertisements

6 thoughts on “Concert de harpa!..

 1. Roxana Moisanu says:

  Draga Tina,
  ma bucur ca ai luat parte la acest recital de muzica de harpa si poezie si sper sa nu fie ultima data cand ne intalnim.
  Pozele tale sunt foarte frumoase si cred ca au reusit sa surprinda multe momente esentiale din recital. imi plac foarte mult pozele alb-negru in general, prin urmare pozele facute de tine au fost o surpriza placuta pentru mine!!
  Mult succes in cariera ta de fotograf!
  Numai bine,
  Roxana

 2. Alecsa says:

  ma bucur sa aud de astfel de evenimente care se tin in Fetesti. 🙂
  Ma bucur ca ai fost acolo si ai surprins cele mai importante momente. Te pup, Tina mea filolozaura! Miss u a lot! :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s